Pečení domácího chleba z kvásku

Na kurzu se naučíte, jak v domácích podmínkách a běžných kuchyňských troubách i domácích pekárnách péct vlastní kvalitní chléb z žitného kvásku. Chléb je chutný, zdravý a trvanlivý. Takový chléb, který po staletí jedli naši předci, a který má velmi blahodárný vliv na náš organizmus.

V tuto chvíli chystáme kurzy jen podle individuálních potřeb skupin které si budou chtít kurz objednat. Skupina by měla mít nejméně 10 přihlášených osob.

Struktura kurzu

Pod vedením lektora zaděláte chlebové těsto z žitného kvasu a necháte ho kynout.

Při následující teoretické části proberete technologii založení a udržování žitného kvasu v domácích podmínkách. Dozvíte se, jakou má kvas v těstě funkci, proč jsou kváskové chleby trvanlivější, lépe stravitelnější, chutnější. Probereme, proč je zdravější péct z žitné mouky, vysvětlíme vám, jak se dá doma péct výborné pečivo a jak využít za studena (v chladničce) fermentované těsto.

Během kynutí a probírání teorie Vás čeká zajímavá prohlídka ekofarmy a oběd. Ten je v teplém období v podobě opékání na ohništi, v zimním období občerstvení v učebně farmy. Po vykynutí těsta uděláte s lektorem pecny chleba a bagety. V praxi si vyzkoušíte technologii pečení. Ochutnáte své výrobky a co nesníte na místě si budete moci odvést domů.

Závěrem proběhne diskuze a výměna zkušeností. Z kurzu si sebou domů odnesete nejen své výtvory, ale také založený žitný kvásek, žitnou mouku na první přikrmení kvásku a pracovní listy s recepty.

Typy kurzů

V kurzu pro dospělé je více možností pro vlastní tvořivost a pochopení principů a technik, které používali při výrobě potravin naši předkové.

Podmínky a cena kurzu

  • Kurz pro dospělé, maximálně 8 osob. Cena kurzu je 700,-Kč na osobu.

V ceně je zahrnuto

  • občerstvení – káva čaj, oplatka, sezónní ovoce
  • oběd – studená mísa, zelenina, pečivo
  • kvásek sebou domů, žitná mouka na první přikrmení kvasu, pracovní listy s recepty

S sebou přineste

Vlastní zástěru, pokud nejíte jídlo z nabídky, vlastní svačinu. Jsme rádi za přinesený suchý chléb, pečivo, mrkev či jablíčko, které můžete nabídnout jako dobrotu našim zvířatům.

Přihlášení

Na kurz se rezervujte nejlépe telefonicky nebo elektronickou poštou na tento kontakt.

Zaplacení zálohy

  • číslo účtu: 809328369/0800
  • zpráva pro příjemce: kurz Pečení [jméno a příjmení] záloha ve výši 400,-Kč

Přihlášeni na kurz jste až po zaplacení zálohy.

Další stránky v sekci Veřejnost:

Prohlídka pro skupiny

Dárkové poukázky

Prohlídka pro rodiny

Suvenýry